مقالات

نحوه کار با اینورتر جوشکاری دو ولوم

نحوه جوشکاری با دستگاه جوش دو ولوم

از جدیدترین و پرکاربرد ترین ابزارآلات برقی در حوزه جوشکاری، می توان به اینورتر جوشکاری اشاره نمود. در این دستگاه ها، برخلاف دستگاه جوش های سنتی فناوری پیشرفته سیلیکونی مورد استفاده قرار می گیرد. دستگاه جوش سنتی قدیمی دارای ترانسفورماتورهای مسی یا آلومینیومی و یکسو کننده‌ها هستند و از و وزن سنگین برخوردارند. استفاده از ترانسفورماتور های بسیار کوچک و وزن کم و ابعاد مناسب در اینورتر جوشکاری سبب شده است که این ابزار فشرده، سبک و قابل حمل باشد به طوری که می توان این دستگاه را همانند کیف دستی سبک حمل نمود. همچنین این دستگاه با قابلیت استعمال برق کم، بدون نیاز به تجهیزات خاص و به راحتی با برق 220 ولت پریزهای خانگی قابل استفاده است.

نحوه کار اینورتر جوشکاری

دستگاه های اینورتر جوشکاری دارای آخرین فناوری پیشرفته هستند و با این قابلیت ازعملکرد ویژه ای بهره میبرند.یکی از ویژگی های این دستگاه، تبدیل جریان اولیه ای سی به دی سی قبل از افزایش فرکانس می باشد. همچنین دستگاه قابلیت تبدیل ولتاژ ورودی 120 ولت به ولتاژ جریان مستقیم را دارا بوده و حتی با زیاد شدن فرکانس منبع تغذیه از 50 هرتز به 30000 هرتز، قادر به تولید جریان مناسبی نیز هست. در انتهای این روند، ولتاژ جریان مستقیم که دارای فرکانس بالاست به ولتاژ جریان مستقیم با خروجی ۲۰ تا ۵۰ ولت تبدیل می‌شود تا امکان قوس جوش را فراهم کند. قدرت کار دستگاه های جوش اینورتر به وسیله کلید های موجود روی دستگاه قابل تنظیم و کنترل میباشد.

نحوه کار اینورتر جوشکاری

انواع اینورترها از نظر ولوم

ولوم ها بخشی از قسمت های بیرونی و اصلی اینورتر ها هستند. ولوم اینورتر های جوشکاری به صورت پیچ در جهت تنظیم دستی شدت جریان و قوس الکتریکی به سه دسته :

1• اینورتر جوشکاری تک ولوم

2• اینورتر جوشکاری دو ولوم

3• اینورتر جوشکاری سه ولوم

تقسیم می شوند. کارایی هر یک از این ولوم ها در هنگام جوشکاری و نتیجه بعد از آن تاثیر زیادی داشته و مانع از بروز برخی ایراد ها می شود. در ادامه به آموزش کار با اینورتر دو ولوم و معرفی اختصاصی قسمت های بیرونی آن می پردازیم.

انواع اینورتر از نظر ولوم

نحوه کار با دستگاه جوش دو ولوم

اینورتر های جوشکاری دارای اجزا و قطعات مختلفی هستند. مقاله« معرفی اجزای اینورتر جوشکاری »شما را با این اجزا آشنا می کند. اما به طور کلی و ظاهری اینورتر ها دارای چند بخش مختلف هستند. صفحه نمایش، DCRP مثبت و منفی، ولوم ها برخی از اجزای بیرونی اینورتر ها هستند.

🟣صفحه نمایش دیجیتال: صفحه نمایش دستگاه مانند سایر قسمت ها با روشن شدن و رسیدن برق به دستگاه روشن می شود. وظیفه این بخش نمایش مقدار آمپر تنظیمی در جهت جوشکاری می باشد. این مقدار با استفاده از ولوم تنظیم جریان بصورت دستی قابل تنظیم است.

برای اینکار، پس از اتصال اینورتر به برق و روشن کردن آن که با روشن شدن فن همراه است، با استفاده از ولوم ها مقدار آمپر دلخواه براش جوشکاری را تنظیم کنید.

صفحه نمایش

 

🟣ولوم ها: اینورترهای دو ولوم همانطور که از نامشان پیداست دارای دو ولوم تنظیم جریان آمپر و آرک فورس می باشد.

ولوم تنظیم آمپر در اینورتر های مختلف دارای بازه متفاوت است؛ اما به طور معمول اینورتر های دو ولومه دارای بازه ای بین 200 تا 220 آمپر می باشند. تنظیم درجه جریان را قطر و نوع الکترود مورد استفاده مشخص می کند. برای مثال در الکترود 2 از آمپر 50 تا 60 ، در الکترود 3 بازه 80 تا 100 و در الکترود های بزرگتر از درجه بیشتر استفاده می شود. برای گرفتن بهترین نتیجه در پایان کار،آزمون و خطا یک روش بسیار عالی می باشد. شما با امتحان اولیه میتوانید با اینورتر و جریان آن آشنا شوید و بهترین نتیجه را کسب کنید.

ولوم دوم در اینورتر که ارک فورس نام دارد مناسب برای تنظیم میزان قوس جوشکاری است. با تنظیم این کلید فاصله بین شروع کار بین نوک الکترود و قطعه کار کنترل می شود. این ولوم کلیدی بسیار مناسب برای افراد مبتدی می باشد. اگر قصد انجام جوشکاری روی قطعه ضخیم را دارید، در اینجا افزایش میزان ولوم ارک فورس و در نهایت افزایش قدرت قوس جوش کاری ، نتیجه ای مطلوب را پدیدار می کند. قابل ذکر است که رابطه این ولوم با صفحه کار اصولا به اینگونه نیست و در مواردی با فازایش یا کاهش جریان می توان نتیجه ای تمیز و خوب به دست آورد. در برخی موارد با تنظیم و آزمون خطا می توان به این نتیجه ای تمیز و مطلوب رسید.

همچنین ولوم ارک فورس دارای قابلیت و مزیت های دیگری از قبیل بهبود کیفیت جوش، افزایش قدرت و کنترل قوس جوش، کاهش مدت زمان جوشکاری، جلوگیری از چسبندگی الکترود می باشد.

ولوم های اینورتر

 

🟣دی سی ار پی : سوکت های روی اینورتر محل اتصال کابل های انبراتصال و اتصال بدنه می باشند. برای اتصال کابل ها به سوکت ها، باید زائده ای که روی کابل ها است با فرورفتگی درون سوکت چفت شده و سپس کمی به راست چرخانده شود. این قسمت دارای دو قطب منفی و مثبت بوده و اتصال به هر قطب در کارایی دستگاه تاثیر دارد. این بخش از دستگاه در تقسیم گرما بین الکترود و صفحه جوش نقش داشته و در نتیجه کار تاثیر بزرگی می کذارد. کارکرد این قسمت به گونه ای است که اگر قصد جوشکاری ورق نازک را داشتید، باید حرارت روی صفحه کمتر باشد پس در اینجا با اتصال انبر جوش به قطب مثبت و اتصال بدنه به قطب منفی موفق به انتقال 3/2 گرما به نوک الکترود و یک جوشکاری خوب می شویم.  طبیعتا برای جوشکاری ورق های ضخیم تر عکس این کار جوابگو است.

به دلیل جلوگیری از هدر رفت انرژی جنس سری کابل ها از برنج ساخته شده است. علاوه بر این برنج موجب انتفال حرارتی بیشتر و از مقاومت سایشی خوبی برخوردار است. اینورتر جوشکاری باس WS-199 از دسته اینورتر های دو ولوم قوی و با کیفیت برای استفاده در حوزه های صنعتی و جوشکاری است. این محصول پر فروش در فروشگاه ابزا کمپانی موجود وقابل سفارش می باشد.

سوکت اتصال کابل

 

در آخر، با تمام نکات گفته شده اگر نیازمند اینورتر جوشکاری قوی با قابلیت های ویژه و قیمتی مناسب هستید و یا در خرید اینورتر دچار سردرگمی شده اید، ابزار کمپانی با اراثه مقاله ها و محصولات متنوع در زمینه خرید انواع محصولات برقی، شارژی، بادی و بنزینی بشما را راهنمایی می کند. برای مثال مقاله « بهترین مارک اینورتر جوشکاری » در خرید یک دستگاه جوش با کیفیت به شما کمک میکند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *