جوشکاری یکی از فرایند های صنعتی است که از قاعده و قوانین خاصی برخوردار است. به طور کلی امروزه با پیشرفت تکنولوژی ساخت و تولید انواع دستگاه های جوشکاری خانگی و صنعتی مثل انواع اینورتر جوشکاری روندی صعودی داشته است . به طوری که ساختار ساده دستگاه ها امکان اتصال و جوشکاری آسان را برای هر فرد مبتدی و حرفه ای فراهم ساخته است و استفاده از این دستگاه ها برای هر فردی امکان پذیر است. در جوشکاری با دستگاه های جوشکاری، استفاده از برخی وسیله ها برای نتیجه بهتر الزامی است. این ابزارها جدا از تمامی ابزار آلات ایمنی بوده و به طوری، فرایند جوش کاری وابسته آنهاست. اقلامی که موجب اتصال دو یا چند قطعه به یکدیگر می شوند.
سیم جوش چیست؟
سیم جوش یکی از اقلام هایی است که وجود آن در جوشکاری لازم است. این ابزار که نوعی سیم مفتولی فلزی است که در جهت پر کردن فضا های خالی و اصلاح ایرادات استفاده می شود. همچنین این ابزار برای اتصال دو یا چند قطعه فلزی به یکدیگر نیز به کار برده می شود. اغلب سیم جوش ها در جوشکاری مستقیم یا به اصلاح میگ مگ استفاده می شوند. در جوشکاری میگ مگ سیم جوش با استفاده از قوس الکتریکی تنظیم شده به همراه گاز محافظ که از ورود آلودگی به حوضچه جلوگیری می کند، کار خود را آغاز می کند.
انواع سیم جوش
سیم جوش ها بر اساس نوع فلز، پوشش و کاربرد تقسیم بندی می شوند. اما به طور کلی انواعی از سیم جوش ها در دسته های زیر وجود دارند:
سیم جوش جامد فلزی (GMAW)
سیم جوش هسته فلزی
سیم جوش تیگ
سیم جوش توپودری (FCAW)
سیمجوش CO2
سیم جوش میگ مگ (Mig Mag)
الکترود جوشکاری چسیت؟
الکترود جوشکاری یا همان الکترود مصرفی از دسته ابزارهایی است که در جوشکاری لازم و استفاده از آنها ضروری همانند سیم جوش می باشد. این وسیله دارای ویژگی هایی است که استفاده از آن را در جوشکاری آسان و لذت بخش کرده است. نوع پوشش، ضخامت متفاوت و جنس فلزی این ابزار از ویژگی های آن می باشد. این وسیله کاربردی کارایی مانند سیم جوش داشته و موجب اتصال دو یا چند صفحه فلزی به یکدیگر می شود. در اینجا با دانستن ویژگی های هر یک از این اقلام میتوانید یکی از این دو را تهیه و در جوشکاری استفاده کنید.
انواع الکترود
الکترود ها به دو صورت دائم و مقطعی وجود دارند. جوش مقطعی به معنای جوشکاری به صورت نا پیوسته است. در این روش فقط بخشی از کار به طور نقطه ای و بحش های کوچک آن تحت جوشکاری قرار میگیرند. اما جوشکاری دائم خلاف منقطع بوده و از یک نقطه مشخص آغاز می شود. هدف از این نوع جوشکاری اتصال محکم و مقاوم و نتیجه ای پیوسته و مرتب می باشد.
قطر الکترود
از رایج ترین و پر کاربردترین قطر های الکترود میتوان به قطر 2 – 2.5 – 3.25 – 4 و 5 میلی متر اشاره کرد. الکترود ها با قطر های بالا تر مناسب برای جوشکاری سطوح با ضخامت بیشتر هستند. اینورتر گریتک مدل ARC-500I از محصولاتی است که قابلیت جوشکاری با الکترود های 5/2 و 3و4 را دارا می باشد.
تفاوت الکترود با سیم جوش
فهمیدیم که انواع الکترود و سیم جوش از لحاظ کارکرد و کارایی دارای اشتراک هایی هستند. اما نکته مهم اینجاست که برای انجام جوشکاری از کدام یک از این ابزار ها استفاده کنیم تا نتیجه ای بهتر داشته باشیم. برای حل این مسئله نیاز است ابتدا با تفاوت های سیم جوش و الکترود آشنا شویم و سپس بسته به نیاز خود یکی از این دو را تهیه کنیم.
اولین تفاوت الکترود و سیم جوش جنس و ظاهر آنهاست. سیم جوش ابزاری بدون پوشش یا با پوشش بسیار نازک بوده و به راحتی توانایی انعطاف و خمیدگی را داراد. اغلب سیم جوش به دلیل مفتولی بودن در متراژ بالا به فروش می رسد .
در مقابل الکترود دارای پوششی گرانیت یا فلزی سفت و سخت بوده و به سختی خم می شود. در نتیجه فروش این الکترود ها به صورت تکی و یا بسته ای می باشد. از آنجا که هر دو ابزار در جوشکاری مصرف می شوند، نیاز به تعویض و شارژ مجدد دارند اما تعداد دفعات تعویض الکترود ها بیشتر از سیم جوش ها می باشد.
تفاوت دوم در شدت جریان مورد نیاز بری جوشکاری با این دو وسیله است. در جوشکاری با الکترود، به دلیل مقاومت بالا از ولتاژ کم و جریان زیاد استفاده می شود. در مقابل برای استفاده از سیم جوش باید از جریان مستقیم استفاده شود. همچنین هنگاه استفاده از سیم جوش باید به نوع گاز مصرفی هم توجه کرد.
تفاوت بعدی از نظر حوزه های کاربردی اسن ابزارها است . برای مثال از الکترود های جوشکاری به دلیل مققاومت بالاتر در ساخت و خطوط لوله ها، صنعت فلز و سازه های فلزی استفاده میکنند. در عوض از سیم جوش ها بیشتر در صنایع خودرو سازی، کشتی سازی، اتصالات و… استفاده می شود.
اما الکترود و سیم جوش هر دو دارای مزایا و معایبی هستند که آنها را از یکدیگر متمایز کرده است. درادامه به بررسی این مزایا و تفاوت ها می پردازیم.
مزایای سیم جوش و الکترود جوشکاری:
◍ در جوشکاری با الکترود بر خلاف سیم جوش نیازی به استفاده از گاز محافظ نیست.
◍ الکترود قابلیت جوشکاری در هوای مرطوب را امکان پذیر می کند.
◍ میزان پاشش سیم جوش بسیار کمتر از الکترود بوده و ازسرعت بالایی در جوشکاری بهره می برد.
◍ هنگام جوشکاری با الکترود آلودگی صوتی به حداقل می رسد.
◍ جوشکاری با سیم جوش از هزینه های زیادی برخوردار است.
و در اخر کار با الکترود دارای سرعت پایین تر وبا تولید دود بیشتر همراه است.
سخن پایانی
به طور کلی برای استفاده از سیم جوش یا الکترود نیازمند دستگاه حوش مناسب و قوی هستیم تا در هر شرایط بتوانند خواسته ما را فراهم کنند. در اینجا، خرید یک دستگاه جوش مناسب به یک از مسائل مهم تبدیل می شود. ابزار کمپانی با ارائه مقالات و محصولات متنوع در تمامی حوزه های ابزارآلات برقی، شارژی، بادی و بنزینی همراه شماست. در اینجا برای خرید یک دستگاه جوش حرفه ای مقاله« بهترین مارک اینورتر جوشکاری » به شما کمک می کند تا بهترین خرید را داشته باشید.