مقالات

راهنمای انتخاب سایز نازل پیستوله رنگ پاش

یکی از ابزار های محبوب برای انجام رنگ آمیزی در حرفه های مختلف، از مصارف خانگی گرفته تا صنعتی، پیستوله رنگ پاش است. در واقع پیستوله یک ابزار نقاشی و پاشش رنگ است که امکان رنگ آمیزی آسان قطعات مختلف چوبی، فلزی، بدنه خودرو و دیوارها را میسر می کند. اگر قصد رنگ آمیزی با استفاده از پیستوله رنگ پاش را دارید، یکی از عواملی که تاثیر زیادی در کیفیت نتیجه ی کار شما دارد، سایز نازل پیستوله است. انتخاب نازل با سایز نامناسب می تواند علاوه بر پایین آوردن کیفیت رنگ آمیزی شما، سرعت آن را نیز کاهش دهد و این موضوع هم برای پیستوله بادی و هم برای پیستوله برقی صدق می کند.

 

چرا انتخاب سایز نازل پیستوله رنگ پاش مهم است؟

برخلاف سایز کوچک قطعه ی نازل در پیستوله رنگ پاش، تاثیر گذاری آن در نتیجه ی نهایی و تمیزی کار غیر قابل چشم پوشی است. این قطعه در پیستوله به کمک سوزن و کلاهک پاشش وظیفه ی پاشش رنگ به صورت یک دست روی سطح کار را بر عهده دارند. اندازه ی نازل با استفاده از واحد میلی متر یا اینچ مشخص می شود و هر چقدر سایز آن بیشتر شود، روی میزان پاشش رنگ تاثیر مستقیم می گذارد. لازم به ذکر است علاوه بر سایز نازل، عوامل دیگری نیز روی کیفیت رنگ آمیزی و میزان پخش شدن رنگ تاثیر می گذارند که از میان آن ها می توان به نوع رنگ، حالت خروجی و تنظیمات فشار خود پیستوله اشاره کرد.

4 فاکتور مهم برای انتخاب نازل پیستوله رنگ

چند عامل کلیدی وجود دارد که در انتخاب سایز نازل تاثیر چشم گیری دارند. فرقی نمی کند که قصد رنگ آمیزی در منزل را دارید یا از پیستوله رنگ برای مصارف صنعتی همچون رنگ آمیزی خودرو استفاده می کنید، توجه به عوامل زیر می تواند کمک شایانی به انتخاب شما کند.

  • سطح رنگ آمیزی

فاکتور مهم دیگری که برای انتخاب سایز نازل پیستوله وجود دارد، نوع سطحی است که قصد رنگ آمیزی آن را دارید. بسته به نوع فعالیت و حوزه ی کاری، سطوح رنگ آمیزی نیز دارای تنوع بالایی هستند. معمولا توصیه می شود با توجه به میزان ظریف کاری مورد نیاز برای رنگ کاری، انتخاب نازل را انجام دهیم. مثلا برای نقاشی سطوح ظریف و دارای ریزه کاری مثل مبلمان از نازل های کوچک استفاده می شود که پاشش کم و ظرافت بیشتری دارند. یا به طور مثال برای رنگ کاری های وسیع مانند نقاشی دیوار که نیازمند ظرافت کمتری هستند، بهتر است از نازل های ضخیم که سرعت و پاشش بیشتری دارند استفاده نماییم.

  • ضخامت پوشش رنگ

یکی دیگر از عوامل موثر بر انتخاب سایز نازل، میزان ضخامت رنگی است که قصد ایجاد آن را دارید. برای رنگ آمیزی های چند لایه با ضخامت زیاد نیازمند پاشش رنگ بالا هستیم، بنابراین از نازل های بزرگتر استفاده می شود. همچنین به منظور نقاشی های سطحی با ضخامت کم نیز استفاده از نازل های کوچک کفایت می کند.

  • فشار ورودی

علاوه بر سایز نازل، فشار ایجاد شده توسط موتور نیز روی کیفیت کار تاثیر گذار است. این موضوع هم برای پیستوله بادی و هم برای پیستوله برقی صدق می کند و هرچه فشار ورودی بیشتر باشد، بهتر است از نازل های با ضخامت بالا استفاده شود و نازل های کوچک تر نیز برای فشارهای پایین مورد استفاده قرار می گیرند.

  • نوع رنگ

رنگ های موجود در بازار دارای غلظت های گوناگونی هستند و انتخاب سایز نازل باید کاملا مطابق با این غلطت صورت گیرد. رنگ هایی که بر پایه آب هستند از غلظت کمی برخوردارند و نیازمند نازل با قطر پایین می باشند. اما رنگ هایی با غلظت بیشتر همچون پرایمرها، به نازل هایی با قطر بالا نیاز دارند.

 سایز های مختلف نازل پیستوله و کاربرد هریک را بشناسیم

برای دستیابی به بهترین نتیجه در هر حوزه ای که فعالیت دارید، لازم است که انواع نازل و کاربرد هریک را بشناسید. به طور کلی نازل های پیستوله رنگ موجود در بازار دارای طیف وسیعی از سایز بندی هستند که به شرح زیر است:

  • نازل 1-0.5 میلی متری

این سایز نازل برای کار با رنگ های رقیق و رنگ های بر پایه آب مورد استفاده قرار می گیرد و پوشش ایجاد شده توسط آن نازک و ظریف است. بنابراین توصیه می شود از آن برای لکه برداری و رنگ‌ آمیزی‌ های بسیار دقیق با جزئیات بالا استفاده شود.

  • نازل 1.2 میلی متری

این نوع نازل با قابلیت ایجاد پوشش ظریف و نازک، هنگام استفاده از رنگ های بر پایه آب مانند اکریلیک و لاتکس به کار برده می شود و به همین دلیل می تواند برای رنگ آمیزی خودرو و لکه برداری و ایجاد لایه های نازک مورد استفاده قرار گیرد.

  • نازل 1.3 میلی متری

نازل 1.3 میلی متری می تواند هنگام کار با رنگ های رقیقی چون پلی اورتان و انامل مورد استفاده قرار گیرد و برای رنگ آمیزی های شفاف، تک مرحله و ضد زنگ استفاده می شود.

  • نازل 1.4 میلی متری

این نوع نازل بیشتر برای رنگ های رقیق و بعضی رنگ های غلیظ، همچنین رنگ های انامل و پلی اورتان مورد استفاده قرار می گیرد و می تواند برای رنگ‌آمیزی چوب، فلز و خودرو به کار رود.

  • نازل 1.5 و 1.6 میلی متری

نازل های 1.5 و 1.6 میلی متری برای ایجاد پوشش متوسط و کار با رنگ های غلیظی همچون رنگ‌های لاک الکل، رنگ‌های انامل و پلی اورتان‌ها استفاده می شود. از کاربرد این دو نوع نازل می توان به رنگ آمیزی چوب، رنگ کاری های تک مرحله یا مرحله اول اشاره کرد.

  • نازل 1.7 تا 1.9 میلی متری

این نوع نازل ها برای ایجاد پوشش های ضخیم با رنگ های غلیظی چون انواع پرایمرها، رنگ‌های انامل، لاک اکریلیک و رنگ‌های بر پایه روغن استفاده می شود. کاربرد این نازل ها بیشتر در نقاشی های زیر کار و رنگ کاری های ضخیم است.

  • نازل 2 تا 2.9 میلی متری

این نازل ها با ایجاد پوشش ضخیم، بیشتر برای نقاشی ساختمان و زیر کار استفاده می شوند. از جمله رنگ های متداول مورد استفاده برای این نازل ها می توان به انواع پرایمر، لاک آکریلیک، لاک مبلمان و انامل‌های صنعتی اشاره کرد.

  • نازل 3 میلی متر به بالا

این مدل نازل ها برای نقاشی ساختمان و رنگ کاری های حفاظتی استفاده می شوند. رنگ های متداولی که برای نازل های بالای 3 میلی متری استفاده می شوند شامل انواع پرایمر، رنگ زینک، رنگ پلی استر و ژلکوت می باشند.

سخن پایانی در مورد انتخاب نازل برای پیستوله رنگ

در انتها باید به این نکته اشاره کرد که ممکن است بعد از آشنایی با ابعاد مختلف نازل و انتخاب آن بر حسب نیاز خود، پس از مدتی متوجه شوید که کیفیت مورد انتظار خود را از رنگ آمیزی با پیستوله دریافت نمی کنید. لازم به ذکر است که عوامل مختلفی روی نتیجه ی کار شما تاثیر گذارند و ظرافت و تمیزی نقاشی تنها به سایز نازل وابسته نیست. از جمله فاکتورهای مهم دیگری که بر عملکرد بهینه ی پیستوله تاثیر گذارند و حتما باید چک شوند می توان به فشار رنگ آمیزی،صاف بودن رنگ و تمیز بودن قطعاتی چون نازل، سوزن و کلاهک اشاره کرد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *